- Autor: vehicle
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
z recepty.vareni.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka | 500 |
Rama cullinesse | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Cibule | 150 |
Dochucovadla:
pepř, ocet a sůl
Energetická hodnota celkem: 9319 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 312,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 58,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2330 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 78, SAFA (g): 5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 14.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu. Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme. Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem nebo volským okem, kyselou okurkou.. Nejlepší je čočka teplá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.